Kõik inimesed on võrdsed

Linnud laulavad, varajane hommikupäike kütab juba varakult ja kiired ajad õpingutes tuletab meelde kevade saabumist. Kindlasti mõlgub paljude mõtetes juba suveootus, kuid enne peaksime jälle rääkima, mis on vahepeal juhtunud.

Üldiselt olen ma avatud inimene ja kui mul on hea tuju, siis ma olen veelgi avatum. Hea ja halb käivad käsikäes, samamoodi nagu tujud. Ma ei ütleks, et mul koguaeg hea tuju on ja eks ka see kõhuvalu, mis mind viimastel nädalatel on vaevunud, annab sellele olulist mõju. Ilus kevadpäike, linnulaul ning ilusad sõnad tüdrukult muudavad mu elu parimaks, kui mitte ideaalseks. Peale selle olen ma rahul oma sõpradega, et nad mind ikka meeles peavad ja mis kõige olulisem- mul on tööjuures rahulolevad kliendid.

Eks meil kõigil on argielus palju muresid ja probleeme, millest peaksime mõtlema. Kuid üheskoos neid trotsides võime leida lihtsama ja muretuma tee. Piisab ainult lähedase toetusest, et leevendada seda valu ja mure. See lähedane inimene ei pea olema just sugulane, ta võib olla ka sinu naaber, sõber või klassikaaslane/ töökolleeg, kuid täitsa vabalt ka klienditeenindaja.

Ma olen oma kunagistes blogi sissekannetes ikka korduvalt maininud, kui tähtsad on minu jaoks suhted kaasinimestega. Tehes oma tööd, mis mulle tegelikult väga meeldib ja millest ma võin tunda vaid rõõmu, pakub mulle igapäevaseid võimalusi suhtlemaks oma klientide, kui siis inimestega kes ka minu jaoks tähendavad palju. Ma üksnes ei tee oma tööd töö pärast, vaid et ma tunneks sellest ka rõõmu.

Kevad on kiire aeg kõikidele. Lumi sulab, vett on palju ja eksamimõtted painavad ajusid. See on pingeline aeg, kuid kui saab läbi see kiire aeg, võime vastu minna suvele. Praegu on heateeninduskuu, nagu me mõned teame. Ka minu jaoks on heateeninduskuu kiire ning ootab minult rohkem panuseid suhtumises oma kaasinimeste- klientide suhtes. Hetkel rabelen tööd teha Oriflames, mis on minu jaoks kui karjäär. Praegusel hetkel ma ei elatu veel Oriflamest, kuid ma saan sealt palju kasulikku oma karjääri alustamiseks, peale selle hoian raha kokku ka toodetelt, mida endale igapäevaseks kasutamiseks soetan.

Oriflame ei ole mitte ainult võimalus, vaid see on midagi enamat. Seda võib võrrelda kui unistuste elu, mida saab realiseerida.

Vahepeal läbielatud külm talv rusus ilmselt meid kõiki, ka minul olid külmaga seoses piirangud peal. Tänaseks olen saanud suhelda tänavatel inimestega ning nad on mind meeleldi vastu võtnud. Kuigi ma iseloomult olen üpriski tagasihoidlik, siis praegusel momendil ma just tajun, et seda on senisest vähem ja see on minu jaoks lausa üllatav.

Aga nüüd ma ei taha rääkida mitte Oriflame võimalustest, kuna ma teen sellest juttu nagunii muudes kohtades. Ma tahaksin anda inimestele edasi seda sõnumit, mida ma endas olen hoidnud juba mõnda aega.

Klienditeenindaja ja konsultandina töötades mõistan, kui palju tuleb mul kokku puutuda inimestega kontakti saavutamise võimalusel. See on minu arvates niivõrd imeline asi, see annab jõudu. Hiljuti avanes võimalus mul teenindada oma põhikohal ühte eakamat daami, kes pani mind meeldivas mõttes naeratama. Mul oli lihtsalt tahtmine anda edasi oma energiat inimestele, kes seda vajasid. Ma tahtsin ka tema päeva eriliseks teha, sest kust muidu saavad ka nemad seda ligimese armastust tunda? Igal pool ju tänaval kui käid märkad ikka, et inimesed on nii tusased- isegi teenindajad poodides on sellised, et kui neile otsa vaatad siis tekib tunne nagu nad jõllitaksid sind kui kärbest. Minu eesmärgid ja sihid on elus teised. Ma tahan erineda hallist massist ja tuua enda ette kõik inimesed võrdsetena. Siiski on siin veel erandeid, näiteks minu jaoks on vastuvõetamatu see, kui minu juurde tuleb mingi joodik, kes haiseb ja teeb veel takka otsa idiootseid nalju (kuigi ta ise arvab et on vaimukas) ja siis selle läbi püüab mulle muljet avaldada. Kallid inimesed, ei loe kui vana või kui noor sa oled. Loeb vaid see, et sul on mõistus õiges kohas sest vaata, kui sul seda ei ole, siis algab sinu karjäär kodutuna või teine võimalus- kuskil kuritegelikul teel. Ja selles osas ma kahjuks inimesi võrdsetena oma ette laduda ei saa. See daam, kellest ma vahepeal mainisin, oli küll eakas, kuid ta tundus oma olemuselt väga tore inimene olevat. Samalajal on niipalju neid, kelle elu on hukkas, kes ei kavatsegi seda muuta. Mis paneks siis neid minu silmis naeratama?

Kui inimene tuleb ja ütleb mulle, aga vaata, ma olen nii vana , aga sa tunned veel ikka minust rõõmu siis ilmselgelt vastan ma talle, et oled sa vana või noor- võrdne oled kõigi ees. Miks peaksin ma talle pakkuma siis kehvemat teeninduskvaliteeti?

Olgem siis kõigi suhtes võrdsed, ehkki ma tean kui raske see või mõne jaoks tunduda- eriti nende, kelle tööpäevad osutuvad vahel väga pikaks.

Ma ei salli siiani inimesi, kelle mõistust pole, kui kõik need ülejäänud- neid kohtlen ja jäängi kohtlema võrdselt. Inimese saatus sõltubki ainult endas, nagu ka minu Oriflame karjäär. Kui inimene ei oska oma elu elada, siis tuleb teda õpetada ja aidata, mitte näidata näpuga. Kui aga inimene ei taha elu elada korralikult, siis selles ei saa ka teised teda aidata. Ta peab lihtsalt maitsma oma saatuse vilju.

Leave a comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga