Skip to main content
Categories
Muu

Minu aasta 2012

  • Post Author
    By Reinald
  • Post Date
    Mon Dec 31 2012

Veider, kui kiiresti mööduvad päevad, kuid tegemist on palju. Veider, kui kiiresti möödub aasta, kui sündmusi on palju. Kallid sõbrad ja tuttavad ja kõik kes loevad seda sissekannet. Tahan võtta lõppeva aasta taas kokku ning kirjutada mälestustes ja sündmustest, mis leidis aset 2012. aastal. Utoopiline on mõelda, et juba jälle on möödunud aasta, kui linnulennul ja meie tegemised on need, mis ei lõppegi. On midagi, mida jätame selleks aastaks katki, et uute lootuste ja mõtetega minna vastu uude aastasse. Inimeste elus ei lõppe kunagi tegevused, kuid millised need ka iganes ei ole, moodustavad ju mingid mälestused ja kordaminekud. Ma südamest loodan, et 2012. aasta pakkus teile erakordseid mälestusi ning veelgi paremaid kordaminekuid kui mullu. Ka minul oli lõppev aasta edukas, kuid samas keeruline. Kas inimese elu peakski olema kunagi lihtne? Võib-olla küll, aga siis läheks elu igavaks. Ilma raskusteta pole paremaid hetki ja ilma raskusteta ei saa me tugevaks. Ometigi on tugev olemine ning paremad hetked üheseltmõistetavad väljendid, milles saame tõmmata paralleele. Ennustuste kohaselt pidi 2012. aasta olema kannatuste aasta, sest astronoomilised märgid näitasid, et kes on nõrgad, need hukuvad, kes tugevad, jäävad ellu. Seetõttu on meil oluline, et oleks ka raskeid hetki, siis õpiksime oma vigadest rohkem ning saaksime olla paremad inimesed.

2012. aasta jaanuaris lõppes minu pikim töösuhe, mis oli juba märk ennustusest, et lõppev aasta pidi tooma suuri töövahetusi kõigile. Kuigi ennustust ei saa võtta üheselt, oli enamus minu sõprade ja tuttavate puhul see ennetamatu. Aasta esimene pool tõigi kaasa mitte ainult minu töösuhete lõppu, vaid ka sõprade ning tuttavate arvukaid töövahetusi. Ma ei oska öelda, mis selle kõige taga võis olla, kuid see mis oli, pidi nii ka olema ja paratamatust ei saanud enam vältida. Minu elu üks ajaloolisemaid lõppe oligi töösuhte lõpp, sest teenindusalal töötades saavutasin seni pikima töösuhte oma elus. Ma tean, et kolme ja poole aastaga sain ma rohkete kogemuste võrra rikkamaks ja suutsin edaspidi oma tublide saavutuste tulemusena leida ka uusi töökohti, mis oleksid minu jaoks väärikad. Nendeks esimene oli Kamahouse- nimeline restoran, kus omandasin oma esimesed oskused ettekandja ametikohal, seejärel läksin vallutama baarmeni tööpõldu ja seejärel jõudsin päris sushikokani. Need kõik andsid mulle omalaadse kogemuse, mida on põhjust võtta kaasa ka uude aastasse et siis avada ennast taas uutele väljakutsetele. Oma debüünina suutsin välja tulla ka Prisma telereklaamiga, mis avaldati lõppeva aasta sügisel. Sügisel astusin ka parimasse mittestatsionaarset õpet pakkuvasse õppeasutusse, mis oli üks edu samme mu elus. Samal ajal tegin ka märkimisväärse müügitehingu ning nautisin sõprade seltskonda ja pidasin maha vägeva soolaleivapeo.

Kui sügis oli rohkem seotud kooliga, siis kevadel ja suvel võtsin veidi vabamalt. Käisin küll kevadel pikad päevad tööl aga samas jäi meelde minu kevadine koolivahaeja parim pidu, kus leidsin endale head sõbrad-tuttavad kellega siiani suhtlen. Suvi oli minu jaoks lõppenud aastal üks igavamaid, suutsin ka konflikti minna oma vanavanematega, kuid samas nautisid suve kaks kuud puhates ja ringi sõites mööda Eestimaad. Ära sai käidud nii Tootsis, Kundas, Püssis, Haapsalus, Raplas, Järvakandis jnejne. Külastasin ka mitmeid kordi Tartu linnas, sügisel sai ka mitmeid kordi seal pidu panemas käidud. Väga vahva oli!

2012. aasta pakkus mulle pisaraid, valu, piinu, rõõmu, lõbu, rahulikemaid hetki, ärevamaid situatsioone ja kaalukaid tehinguid. Ära sai käidud ka kaitseresusside ameti arstlikus komisjonis, kus tehti teatavaks, et uus aasta toob mulle väljakutse kaitseväe teenistuses.

Tahan tänada oma aasta viimases blogisissekandes kõiki oma sõpru, tuttavaid ja inimesi, kellega sai koos oldud ning ühiseid pidusid tehtud. Arvan, et ilma teieta ei oleks neid toredaid ja naljakaid sündmusi toimunud. Aeg on lööb tasapisi 2012. aasta ees uksed kinni ning avab uued võimalused juba uueks- 2013. aastaks. Tõstame täna shampusepudelid kõrgele ning hoiame tuju lõbusana, sest mina soovin teile uusi ja suuri kordaminekuid ning edukat uut aastat, et teil see ikka hästi läheks. 🙂

Pidage meeles säilitada alati positiivne suhtumine, sest positiivsusel on jõudu ja tänu oma ellusuhtumisele olen ma ka elus jõudnud sinna, kuhu ma jõuda tahtsin. Hoidke oma sõpru ja lähedasi ning ärge uskuge igasugustesse maailmalõpu teooritatesse. Siis läheb kõik hästi! 😉

Uuel aastal kohtume taas juba uute veidrustega ning loodetavasti saab mul teiega olema sama lõbus edasi ka 2013. aastal.

Seniks kaunist aastavahetust ning head uut aastat! Kohtumiseni!

Reinald