5 PÄEVA VEEL! Täna alustan oma eurovsiooni blogiga

Tere kallikesed. On rõõm taas teiega kohtuda. Täna alustan oma eurovisiooni blogiga, mis on läbi aegade esimene selline omanäoline blogi, kus kajastan vaid eurovisiooni muljeid ja sündmuseid.

Ootusärevus on eurovisiooni eel suur. Pole veel jõudnud asjugi pakkida, ehkki iseenesest aega veel isegi on piisavalt sellega tegeleda. Mõtted liiguvad selle üle, mida kaasa võtta ja teades et sinna tulevad kokku minusugused fännid üle maailma, on kindlasti vaja fänniteemalisi asju, nagu rahvuslipp, võib ka naljaviluks teha põsele tätoveeringu, mida tehti valimiste eel propageerimise eesmärgil. 😀

Kui minul algab ärasõit 5 päeva pärast, siis Stig Rästa ja Elina Born on juba eilsega hüvasti jätnud ja lennanud Viini, kus on peetud ära ka esimene Eurovisiooni eelne intervjuu. Kuidas neil läks reis ja mida nad konverentsil rääkisid, saate muidugi lugeda uudistest.

Alates tänasest hakkab see blogi rääkima minu reisimuljetest ja eurovisiooni lauluvõistlusest iga päev. Ehk siis ma kirjutan sellest, mis toimub Austrias, millised on minu tegevused eurovisiooni eel ja ajal, ning pärast seda ja palju muud. Kindlasti soovitan lugeda, kellel vähegi huvi on Eurovisiooni vastu.

Minu reis Austriasse, Viini algab 18. mai kell 7:05 hommikul Tallinna Lennujaamast. Oodatud ära saatma on kõik, kellel soov ja huvi. Sellest muidugi minule ka teada palun anda. 🙂 Viini jõuan esmaspäeva keskpäevaks kell 12:00 eelneva ümberistumisega Brüsseli lennujaamast. Tagasi Viinist jõuan pühapäeval, 24. mail kell 16:20 pärastlõunal ümberistumisega Frankfurti lennujaamast, Saksamaal. Reisi pikkus on nädal aega ja selle aja sees külastan ma Wiener Stadthalle kontserdimajas toimuva Eurovisiooni lauluvõistluse ametlikud hindamisvoorud ja poolfinaalid. Olgu mainitud, et kahjuks finaali ma seekord päris oma silmaga ei näe, kuna piletid olid välja müüdud ühe päevaga ja see ei olnud piisav, et ma oleks jõudnud need ära osta. Küll aga saan ma näha ära kõik muud showd, mida mainisin juba eelnevalt.

Eurovisiooni esimene ja teine poolfinaal algab 19. ja 21. mail 2015 Austrias, Viini Wiener Stadthalle kontserdimajas. 18. mai ja 20. mai on poolfinaalide hindamisvoor, kus annavad oma hääle Eurovisiooni lauluvõistluse ametlikud kohtunikud ning eksperdid. Need hääled moodustatakse televaatajate häältega, arvutatakse kokku ja saadakse tulemus, kus parima tulemuse saanud osalejariigid pääsevad edasi 23. mail toimuvale finaalile samas paigas ehk Wiener Stadhalles.

Kuigi mina ei saa päris finaali vaatama minna, lähen ma kindlasti seal läheduses olevasse Eurovisiooni külla, kus üle riigi ja maa tulevad kokku fännid vaatama otseülekannet suurelt ekraanilt.

Kõikidest nendest sündmustest minu eurovisiooni blogi alustabki kirjutamist. Tänase seisuga on Austriasse sõiduni ja eurovisiooni nädalani jäänud veel 5. päeva, ehk siis vähem kui nädal aega veel. Austrias käivad juba pingsad ettevalmistused ja eurovisiooni lava särab tuledes. Euroopa suursündmuse, Eurovisiooni lauluvõistluse esimese poolfinaalini on jäänud kõigest vaid 6. päeva!

Kuidas läks Stig Rästa ja Elina Born’i reis Viini ning esimene intervjuu, näete allolevatelt fotodelt

Leave a comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga