LOETUD TUNNID VEEL! Aeg on jätta eilsega hüvasti

..ja öelda tere AUSTRIALE – Wir Sind Song Contest Vienna!

5 päeva pikalt harjutamist ja sisse elamist vahelduseks pikale pausile blogis, on lõpuks kätte jõudnud see päev kui asun teele Austriasse ja vahendama eurovisiooni muljeid!

Puhkus on alanud ja asjad on lõpuks pakitud. Täna oli niivõrd kiire ja sagimist täis päev, et hommikul töölt tulles ei jõudnud ma märgatagi, et kui koju jõudsin, oli aeg juba õhtusse saamas. Peale tööd läksin kirikusse, pärast mida algasid viimased ettevalmistused ärasõiduks Viini. Nimelt jõudsin käia ära poes ja osta Eesti rahvuslipud, sest eurovisoonil on mõistagi ja teadagi kombeks oma riigile kaasa elama minna koos lipuga, mida ma ka teen. Lisaks sellele aktiveerisin ka oma euroopa sim- paketi, et saaksin kasutada katkematult interneti ühendust ja vahendada teile sündmused siin blogis ka reisil olles. Minu ärasõiduni on veel loetud tunnid alates praegusest postitusest. Hommikul sai tellitud ka takso, mida ma tellin tavaliselt alati kui ma pean kuhugile hommikul vara lendama, sest ühistransport ei liigu, liiklusvahendit mul veel pole ja oluline on et sel tähtsal päeval toimiks kõik nii nagu peab ja ma jõuaksin sinna, kuhu pean jõudma õigeaegselt. Ma loodan et reis läheb hästi ja sujub probleemiteta, mida ma reisiärevuses ikka mõtlen.

Põhimõtteliselt on kõik ettevalmistused tehtud, seega tuult tiibadesse mulle! Homme hommikul väljub lend kell 7:05 Brüsselisse ja sealt edasi juba Viini.

Eurovisiooni eelsel ajal olen ma lugenud tavapärasest rohkem meediat ja eriti eurovisiooniteemalisi artikleid ning väga paljuski kattub minu arvamus sellega, mida räägivad erinevad artiklid seal. Nimelt surfates aeg-ajalt sotsiaalvõrgustikus Twitter, olen ma tähele pannud, et väga paljude fännide säutsud ennustavad Eestile eurovisioonile kolmandat kohta, mida on maininud korra ka Eesti meedia. Kuigi kolleegiga eile arutades tõin ma välja ka kriitika, et lavaline ülesehitus, ehk siis esitus ise kipub minu arvates jääma kuidagi lahjaks. Samas ma väga loodan, et see ei riku seda lugu ise, ehkki on ju selge see, et lugu ainult ei moodusta kogu selles esituses terviklikkuse. Seega ma loodan ka seda et Elina ja Stig on nüüd proovide ajal piisavalt palju vaeva näinud ja püüdnud siis ikkagi timmida seda osa, sest olgu jälle mainitud, et mis seal salata- lugu ise on tõesti väga hea.

Täna ma leidsin ka enda lemmiku tänavuseks eurovisiooniks. See on Islandi lugu Maria Olafs esituses “Unbroken”. Võrdselt Islandiga jagavad minu esikolmiku positsioone ka Austraalia ja Itaalia tänavune esitus. Ehk need oleksid minu esikolmik tänavusel eurovisioonil, kui jätta välja Eesti- mitte et mulle Eesti lugu ei meeldi, kuna ma pean siiski olema realistlik ja andma oma lemmikhääled neile kes on parimad nii lavalises kui ka muusikalises mõttes kui üleüldse, kuivõrd siis oma maa esindajale sellepärast, et ma olen selle maa kodanik.

Kuna eurovisiooni nädal algab juba homme, esmaspäeval 18. mail, siis täna oli see päev, kui Viinis toimus selle pidulik sissejuhatav osa, kus artistid tutvustasid ennast punasel vaibal. Ehkki nad saabusid Viini juba nädal varem, on nüüd algaval nädalal see eurovisiooni ametlik osa, ehk algavad hindamisvoorud ja finaalid, mis on nähtavad kõikidele juba kontserdimajas- Wiener Stadhalles. Televisioon kannab üle poolfinaalid ja laupäeval toimuva finaali, kuid mis toimub ülejäänud aja, saab näha eurovisiooni ametlikul koduleheküljel ja samuti minu blogis alates homsest. Ehk siis Austria – Eurovisioon on alanud!

Kajastan siin siis mõningad fotod postimehe meediagaleriist Stig ja Elina pidulikust tervitusest eurovisiooni nädala avatseremoonial.

 

Kui esinejatele anti vahepeal hingetõmbepausi ja võimalust harjutada, siis nüüd algab rebimine edasipääsemise ja võidu nimel. Soovin kõikidele imetoredat eurovisiooni nädala algust ja juba homme kannan ma üle sündmused otse Austria pealinnast Viinist! Tänan kõikidele heade soovide eest algavaks reisiks!

Enne veel heidame korra pilgu kõikidele lugudele selle aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel

Leave a comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga