Skip to main content
Categories
Eurovisioon 2017

5 PÄEVA VEEL! Koit ja Laura andsid oma esimese proovi Kiievis

 • Post Author
  By Reinald
 • Post Date
  Wed May 03 2017

Tänane kevadiselt kena maikuupäev on lõpule saanud ja muljeid on juba hommikust alates tekkinud. Hommikul vara algas ka minu päev, nagu algas see meie eesti esitajatel Koidul ja Laural, kes andsid täna oma esimese proovi Kiievis. Mart Normet kommenteeris seda nõnda, et jäi Koidu ja Laura prooviga rahule. “Tossu ei tulnud”, lisas ta, kuid nentis ka seda, et soovitab jälgida lahedat lavagraafikat, mis on Eestis tehtud.

Teadagi on Eurovisioonil praktiliselt kõik lavaelemendid lisatasu eest. Olgu see siis kas vihm, “hirmkallis” toss, või hoopis tulesäde. Mida rohkem effekte, seda kallim see on, seda siis esitaja riigile. Tõsi, eurovisiooni korraldamine ise on kallis lõbu, seda mitte ainult esinejatele, vaid ka korraldajamaale endale. Näiteks 2014 aastal toimunud Eurovisioon Kopenhaagenis viis Taani hoopis kahjumisse, samas Rootsi suutis Eurovisiooni lauluvõistlusega teenida külastajate pealt piisavalt tulu, et olla lauluvõistlusega kasumis. Pealtnäha huvitav ja ilus lauluvõistlus on aga maksude osas tõeline peavalu! Selle tõttu on ka rahade pärast mõni aasta jätnud osalemata nii mõnigi riik. Siiski loodetakse iga aasta saada täis maksimaalne arv esinejaid.

Lühikest klippi Laura ja Koidu esimesest proovist saab näha siin:

Esimene lavaproov tundub minu jaoks alati selline kohmakas, ka videot vaadates. Eks televisioonis suudetakse müra summutada, kuid olles ise kohapeal ja kuulates seda kohapeal, tundub esitus palju kohmakam kui hoopis telekat vaadates ja lugusid kuulates.

Täna, 3. mail, kui minu Kiievisse lennuni on jäänud veel vaid 5. päeva, koostasin ma enda lugude TOP edetabeli, mis peatselt jõuab ka siia blogisse. Vaatan selle veel õhtul läbi ning siis avaldan oma homses, 4. mai postituses.

Kiiev kutsub! Võistluste alguseni ei ole enam palju aega. Aeg tiksub ainult selle poole, et tuleb peatselt pakkida asjad. Vaadata kiirelt üle, mida kaasa võtta ja mis võib koju jääda. Nagu eelmistel aastatel, ei puudu ka see aasta kindlasti mitte Eesti lipp ja Eesti värvid, sest minu kohalolek on tõeliselt fännilik. Eelmiste aastate fotodelt võib seda ka näha, kes nägid või kes mitte. Rõõmustav uudis on ka see, et lõpuks on mul olemas finaali pilet laupäevaks, 13. maiks toimuvale finaali. Tuleb kindlasti huvitav päev, kuid enne seda jääb ka veel palju teisi päevi, kui ma teen teile otseülekandeid ja videosid, ning postitan hulganisti fotosid. Minu lühikene ajakava on järgmine:

 • Kuni 7. mai pakin asju, valmistan Kiievisse minekuks.
 • 8. mai varahommikul kell 6 lendan Tallinna Lennujaamast Riiga, ning sealt edasi juba Kiievisse, kuhu saabun hommikul kell 9:10 kohaliku aja järgi. Seejärel pakin asjad lahti ja riietun ümber. Juba hommikusest Kiievisse sõidust teen teile lühikese kokkuvõtte. Õhtul alustan oma LIVE ülekandega Facebookis ja alustan staatuseuuenduste postitamist nii Snapchatis kui ka Instagramis, sest tulekul on esimese poolfinaali proovifinaal, mida ei kanta üle telekast!
 • 9. mail toimub esimene poolfinaal. Eesti esimeses poolfinaalis ei osale. Küll aga saate lühikese ülekande õhtusest poolfinaali eelsest melust toimumispaiga ümbruses.
 • 10. mail toimub teise poolfinaali proovifinaal. Seal jagatakse taas punkte žürii poolt. Eurovisiooni teise poolfinaali proovifinaalist saate samuti lühikese otseülekande sotsiaalsetest kanalitest. Neil, kellel ei ole võimalik sotsiaalvõrgustikest mind jälgida, saavad näha minu “Story”t Instagramis või Snapchatis.
 • 11. mail toimub teine poolfinaal.Eesti osaleb teises poolfinaalis oma looga “Verona”.  Teen teile otseülekande poolfinaali eelsest melust otse toimumispaigast, hiljem saate lugeda kõiki sündmusi ka blogist.
 • 12. mail toimub finaali proovifinaal, kus testitakse ja tehakse finaali jaoks peaproov. Seal osaleb juba väga palju pealtvaatajaid, kuid seda ei kanta üle televisioonis. Teil on aga võimalik sellest osa saada minu otseülekandest ja staatuseuuendustest. Samuti saate teada, mis toimub kohapeal ja mis on tulekul suurejoonelisel finaalishowl laupäeval.
 • 13. mail toimub Eurovisiooni lauluvõistluse finaalkontsert, mis on suurejoonelisemaid kontserte aastas, kogu Euroopa jaoks, sest sinna tulevad kõik kokku. Ka mina võtan pealtvaatajana osa finaali kontserdist. Loodetavasti ei pea seda tegema Koit ja Verona, vaid neid võime oodata ikka lavale esinema ka finaalis. 🙂 Finaali päevast teen pikema otseülekande ka oma sotsiaalvõrgustiku lehel Facebook. Rohkelt staatuseuuendusi on oodata ka mujale võrgustikke!
 • 14. mail lendan tagasi koju ja lõpetan eurovisiooninädala koos viimase blogipostitusega eurovisiooniblogis.

Kui Sa oled liitunud minu blogi uudiskirjadega või lisanud mind sõbraks kas Instagramis ja/või Snapchatis, siis valmistu vähemalt 14. maini saama minult palju teavitusi Eurovisiooni kohta. Seda võimalust saab piirata minule lihtsalt teavitades, kui Sind enam ei huvita minu tegevused Kiievis. Aga ma usun, et huvitab, sest muidu Sa siiani ei oleks lugenud. 😉

Järgmises postituses kirjutan ma sellest, kuidas sujuvad minu ettevalmistused enne eurovisiooni ning millised on minu plaanid Kiievis viibides kõik need 7 päeva. Sul on ettepanekuid, kuidas muuta eurovisiooniblogi veelgi huvitavamaks? Anna teada sellest! Samuti avaldan ma oma TOP edetabeli lood, kelle poolt tulevad ka minu hääled finaalis ja poolfinaalides! Järgmises postituses Viin teid oma plaanidega Kiievisse – 2017 aasta eurovisiooni toimumispaika!!! Vaata lühikest videot Kiievist:

Foto: Laura ja Koit Toome esimene lavaproov| Andres Putting