Aastavahetus Berliinis

Allj2rgnevalt kirjutan oma muljetest Berliinis. See aastavahetus ei olnud ma Eestis, vaid veetsin aastavahetuse Berliinis euroopa v2gevamal peol. Mul on muljeid palju, kuid k6iki ei j6ua esialgu siia kirjutada. Kohe ei tea kust otsast alustada, kuid kuskilt peab alustama.

Esimene p2ev oli ysna kiire ja tormakas. Hetkel on k2es 29. detsember, v2ljas6idu p2ev. P2ev j6udis kiiresti k2tte, kuna vaatasin filmi. Ma otsustasin magama mitte minna, kuna kartsin et ei saa p2rast 6igeaegselt ylesse. Sisuliselt olin 66l2bi yleval. Teha polnud kyll mitte midagi. Olin see 66 msnis ja j2tsin hyvasti oma tuttavate ja s6pradega selleks aastaks, samuti soovisin neile head uut aastat sest ma teadsin et see aasta ma neid rohkem ei n2e ega nendega rohkem suhelda ei saa. Kui kellaaeg j6udis sinnamaale et pidin hakkama vaikselt riidesse panema ja minekut seadma, siis 6petasin kiirest oma vanavanaema mehele, just- te lugesite 6igesti- vanavanaema mehele internetikasutamise selgeks, et ta saaks oma lotonumbreid k2tte sellel ajal kui ma v2lismaal olen.

Ja oligi aeg hakata v2lja minema. Ootus sai t2is ja see omakorda muutus reaalsuseks.

Kui ma v2lja astusin, siis oli 6ues suhtleiselt kylm ja k2re. Ma helistasin veel enne seda oma vanaemale, et too saadaks mu bussipeale. Ootasin oma linnaliinibussi, et see viiks mu rahvusraamatukogu ette, kust v2ljus minu buss Berliini. Mu kannatus sai otsa ja otsustasin yhe peatuse jalgsi edasi minna. Nii ma tegingi ja l2ksin.

Kui ma rahvusraamatukogu ette j6udsin, oli kell juba 06.00 hommukul. Rahvast oli palju. Kes saatsid oma sugulased tuttavad, kes ootasid bussi jne. Pidin umbes pool tundi ootama, kui buss saabus. Enne seda v6ttis buss peale veel rahvast Tartust ja J6hvist ehk sisuliselt hakkas buss juba liikuma eelneva p2eva 6htul ja tegi enne Tallinna j6udmist pika tiiru. Tartust tuli peale palju rahvast ja enamasti olid need noored.

Kui buss saabus rahvusraamatukogu ette, hakkas pihta tihe sagimine. Kes olid oma suurte kottidega, kes olid oma k2rudega jne. M6ned v6tsid kaasa isegi padjad, et pika bussis6idu ajal, mis meid ees ootas, saaks magada veidi.

Niisiis me sammusimegi bussi.

Leave a comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga