3. PÄEVA VEEL! OGAE Rest of the world wishes Stig Rästa & Elina Born luck, success, and happiness in Vienna!

… sellise sõnumiga saatsin ära enda kujundatud Stig Rästa & Elina Born auks tehtud fännklubi kaanefoto Viinis toimuvale Eurovisiooni ametlikule OGAE üritusele, kus iga maa esindab enda nö “good luck message” kaanefotot.

Viimastel nädalatel ja eriti viimastel päevadel on põhiliseks teemaks olnud eurovsioon. Minult on küsitud mitmetel kordadel, et mida ma arvan tänavusest meie euroloost. Ma olen neile uhkelt öelnud et see väärib kindlasti head kohta, sest lisaks minule, meeldib see lugu ka paljudele minu sõpradele, kolleegidele ja tuttavatele. Lisaks on lugu ka pälvinud kõrgeid hinnanguid teiste fännide seas. Seega peaks lugu olema kindlasti vähemalt esineliku soositav, kui isegi mitte parim see aasta. Siiski peab jääma lootma kasvõi esineliku kohta, sest meie väikese maa jaoks on kõrged punktid ja hea koht üsna märkimisväärne saavutus, seda enam kui konkurents on tihe ja palju teisi häid esinejaid on samuti võitu noolimas.

Järnevad päevad on mul eesmärk selgitada välja ka laiema publiku seas, et mida nad arvavad eesti laulust, seejärel avaldan kõik arvamused järgnevate päevade postitustes ja seda kuni esmaspäevani. Seega tasub kindlasti jääda lainele ja mitte ühtegi postitust maha magada!

Tänane tööpäev oli mingil määral elamusterohke, ehkki päev oli töö poolest kiire. Uurisin juba välja, mis toimub eurovisoooni “külas” ehk linnakus Viini tänavatel kõik see järgnev nädal, kui eurovisioon põhiliseks kulmineerub. Vaadates seda ajakava ja kuuldes või lugedes eurovisiooni külast, võib jääda mulje, et tegemist oleks justkui “Õllesummeri” laadse üritusega, kus on kõikjal tegevust, erinevaid kontserte, palju rahvast ja melu, ehkki põhiline osa on ikkagi lauluvõistlus ise, mis nagu eelnevalt juba mainitud, leiab aset Viini Wiener Statdhalle kontserdimajas.

Minu sõber, kes käib eurovisioonil iga aasta, oskas öelda, et pärast poolfinaale ja finaale pidid olema eurovisiooni tänavad pidulistest tulvil nagu uusaasta ööl ja selleks ajaks või siis nö “afterparty” ajaks on avatud erinevad eurovisiooni temaatilised klubid, kus mängitakse eurolugusid ja kuhu pääsevad sisse vaid fännid. Ameeriklaste jaoks on eurovisioon suhteliselt tume teema- nende jaoks pole see mitte midagi tähendav, võrreldes näiteks Austraaliaga, mis jääb küllaltki kaugele euroopast, kuid kus ometi peetakse eurovisioonist niivõrd palju lugu, et inimesed kogunevad tänavatele seda vaatama ja see olla nende jaoks lausa suursündmus. Olgu siis kohe ka mainitud, et tänavuse aasta teeb eurovisiooni kohe eriti eriliseks asjaolu, et uustulijana on Austraalia see riik, kes osaleb eurovisioonil läbi aegade esimest korda ja seda siis juba finaalis looga “Tonight Again”.

Kui ma mainisin et Austraalia on eurovisiooni lauluvõistluse fännimaa, siis USA, kes on eurovisiooni lauluvõistluse suhtes sisuliselt “tume maa”, on seal ka suuri fänne, kes on nõus aastas korra sõitma euroopasse selleks, et osa saada ja nautida seda suurt pidu ja melu kõik see seitse päeva. Ja nagu ma mainisin oma sõbrast, siis tema on üks nendest vähestest, kes seda teeb.  Tema on ka see, kellega ma eurovisioonil põhiliselt olen, kuigi saalis on meil kohad erinevates paikades (temal on päris lava ees ehk siis fännitsoonis ja minul saali tagumises osas).

 

Eurovisiooni nädala alguseni on nüüd jäänud juba vähem kui pool nädalat. Eurovisiooni nädal ehk siis selle blogi põhi osa kulmineerub hetkest, mil lendan ära. See on siis esmaspäev. Praegusel hetkel alustan ettevalmistusi ärasõiduks. Olen facebookis tähele pannud, et Stig ja Elina naudivad veel seda rahulikumat perioodi, kui suuremad esinemised ja showd ootavad neid ees. Esimene suurem show on siis esimene poolfinaal, mis algab teisipäeval, 19. mail kell 21:00 Wiener Stadthallis ja kestab planeeritud ajakohaselt 2 tundi. See tähistab eurovisiooni ametlikku algust, ehkki otsustav, esimene eelvoor kus hindavad laulmist kohtunikud, leiab aset juba esmaspäeval, ehk päeval mis saabun.

Täna siis uurisin ka oma paki kohta, millest ma kirjutasin eelmises postituses ja sain selguse, et see saadeti hoopis tagasi Austriasse, kuna ma ei olevat kodus olnud ja see ootas mind nädal aega DHL laos. Väga frustrading moment igaljuhul. Aga sellest pole hullu, sest need ootavad mind esmaspäeval Austrias.

Üks külaline Viinist, kellest ma samuti kirjutasin oma eelmises postituses, tervitas mind täna taas ja soovis mulle head reisi. Homme siis saan teada, mis üllatuse ta mulle jättis, sest väidetavalt pidi ta midagi jätma. Igal-juhul elame näeme, seniks aga kaunist reedet ja ilusat töönädala lõppu. Juba reede õhtul kirjutan uutest sündmustest ja uudistest!

Seniks päikest!

 

Austraalia eurolugu:

Eurovision Song Contest 2015 – Official Stage (Animation!) (NEW)

Selline näeb välja silmakujuline võimas eurolava Wiener Stadhalles

Leave a comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga