2 PÄEVA VEEL! Kütan lauluvõistluse meeleolu üles ka Pärnus

Kuigi eurovisiooni meeleolu on praegu kõrgem Kiievis kui kusagil mujal, siis mina, kui fänn,  otsustasin kütta üles lauluvõistluse meeleolu ka Pärnus. Kuidas mul see õnnestus?

6. mai 2017 – Ilm oli ilus, pealelõunat läks aga päike pilve taha ja tunda oli kerget tuult. Pärnakad askeladavad oma aedades ja istutavad lilli. Ka mina aitasin oma vanavanemaid majapidamistöödes – niitsin muru ja vedasin prahti. Pärast seda tähistasime ka natukene minu sünnipäeva tagant järgi. Pealelõunat kiskus aga tegevused tõeliselt huvitavaks, sest ma püüdsin kinni tänavatelt inimesed ning küsisin nende arvamust meie tänase eurovisiooni esituse ja esinejate kohta. Pahaaimamatult sattusin ma kokku joobes isikutega, kes kiskusid teema poliitikale ja usule. Inimesed eurovisioonist kaasa rääkida ei osanud, kuigi ma selgitasin sellest ja tekitasin nendes elevust.

Terve õhtu tegelesin ma intervjueerimisega, mis võttis lõpuks naljaka pöörde. Ma viskasin kohalikega nalja ja seejärel jätsin hüvasti. Koju tagasi tulles saabus kiire uni ja ma ei jõudnud õhtuks seekord kahjuks postituse kirjutada. Nii et täna, 7. mail, pühapäeva hommikul kirjutan ma sündmusi eilsest päevast. Juba täna hilisõhtul kirjutan ma sellest, kuidas möödub viimane pakkimine ja viimased ettevalmistused Kiievisse lennuks, sest homme hommikul kell 6 väljub minu lennuk Tallinna Lennujaamast.  Kohapeal lennujaamas püüan ma kinni mõned inimesed, kes võib-olla vastaksid paarile minu küsimusele Eesti eurolaulu kohta ja seejärel postitan need vastused koos küsimustega siia euroblogisse. Eilsete ebaadekvaatsete vastuste tõttu ma täna kohalikku juttu blogisse ei pane.

Minu sõber Kyle, kellega ma olen eurovisiooni nädala ajal Kiievis ning kes plaanib mind filmida ning salvestada, jõudis eile õhtul Kiievisse. Küsisin, et ta jagaks oma muljeid kui ta jõuab sündmuskohta, kuid täna hommikuks ta seda teha ei jõudnud ja kirjutas lühidalt oma tegevustest. Kiievi lennujaamas pidi olema eurovisiooni plakatid ja närvis taksojuhid, sõnas ta. 😀

Samal ajal tekib aga glamuurses Euroclubis küsimus, kas Verka Serduchka laulis lugu “Russia Goobye” või “Lasha Dumbai”.

Tsiteerin meelelahutusportaali elu24 artiklit:

“2007. aastal Soomes toimunud Eurovisiooni lauluvõistlusel saavutas Verka toona teise koha. Tema võistluslugu “Lasha Tumbai” tekitas palju furoori kuna loo pealkiri sarnanes kõlalt liialt fraasile “Russia Goodbye”. Verka sõnul kõlab tema võistlusloo pealkiri aga hoopiski sarnaselt mongoli keelsele vastele sõnast “piimakokteil”.”

AEG TIKSUB esimese poolfinaali alguseni ainult vähem, kui 72 tundi! Mis tähendab, et Kiiev koguneb fännidest, juba on meedias lugeda ka sellest, mis toimub täna kohapeal. Inimesed on elevuses, tehakse fotosid eurovisiooni plakatite ees ja inimesed on vaimustuses eurovisiooni teemadest. Mis aga toimub läbi minu silmade, jõuab peagi – juba vähema kui 24 tunni pärast Teieni minu euroblogis! Lisaks saate värvikaid reportaaže ja fotosid. Veel pühapäeva õhtul testin ma oma süsteeme ja seadmeid, et nad kogu eurovisiooni ajal ei veaks mind alt ja kõik sujuks suurepäraselt. See on minu jaoks alati närvikõdi valmistanud, kui mingi seade ei ole enam töökindel. Näiteks kui minu telefonil saab mälu täis või video ei salvesta ära. Aga ma hoian pöialt, et kõik läheb seekord hästi.

Uuendused eurovisiooni ametlikult veebilehelt:

Eile, 6. mail, saabus Eurovisiooni lauluvõistusele troffee, ehk siis karikas mis kuulub tänavusele võitjale.

Foto: Thomas Hanses. Allikas: eurovision.tv

Koit eilses pressikonverentsis: “Verona on armastuse sümbol.”

“Me päriselt ei oota võitu” lisas ta. “Me tunneme ennast õnnelikena et saame osaleda Eurovisioonil”, lisas Laura eile.

Mis toimub täna Euroclubis? Sellest juba täna õhtul.

Eurovisiooni blogis jätkub loetud tundide pärast… kohtumiseni korra veel enne äralendu!

Leave a comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga