Kolmas päev Kiievis: Eilse päevaga valmistuti teiseks poolfinaaliks

Kolmapäeval toimus teise poolfinaali kohtunikefinaal, kus lavale astus ka Eesti. Pärastlõunal me läksime linna ja ma nägin lõpuks ära euroküla, kus toimus muusika ja melu. Euroküla lähedal populaarseks saanud Eurovisiooni silt tõmbas enda juurde palju pildistajaid, kuigi ilm oli küllaltki jahe. Seal veidi eemal võis kuulda muusikat ja kellegi kõne – seal oligi euroküla. Ma lubasin osadele, et teen eurokülast kolmapäeval videotutvustuse, kuid seoses jaheda ilmaga ja mittesobiva programmiga, lükkan eurovisiooniküla tutvustuse lähipäevadele. Nagu igal aastal, on eurovisiooni külas ka sellel aastal palju erinevaid kontserte, kohvikuid, restorane. See on nagu avalik festival, kuhu sissepääs on alati tasuta. Need, kes lugesid ja jälgisid minu eurovisiooniblogi Viinis, teavad juba täpselt, mis eurovisioonikülas toimub. Eurokülas on iga päev kindel programm, kus võib kuulata eurovisioonil osalevate lauljate kontserde ja jalutada lihtsalt vabas õhus ning nautida mõnusat kevadet. Sellel aastal on Eurovisiooniküla Kiievi väga ilusas kohas, kesklinnas, kus on ilusad kõrged hooned ja avarad tänavad. Täna, neljapäeval, saabus ka minu Soome sõber siia Kiievisse, kes just hetk tagasi saatis mulle sõnumi, et ma saaksin temaga kokku ja tutvustaksin linna. Temaga kohtusin ma üleelmine aasta Viinis.

Täna tegin ma video sellest, kuidas Laura ja Koit tegid poolfinaali etteaste, mida saate õhtul nautida telekast! Teise poolfinaali kohtunikevoor möödus taas tõrgetega, nagu esimese poolfinaali kohtunikefinaal esmaspäeval. Ainult et selle erinevusega, et eile õhtul juhtus neil apsakas poolfinaali käivitumisel. Avashow oli võimas, kuid pärast avashowd kui pidi algama esitused, oli neil mingisugune tehniline apsakas, nii et kogu lauluvõistluse poolfinaali kontserd seiskus kuskil 5 minutit ning midagi ei toimunud. Inimesed oli rahulikud, küll aga kaameramehed närvilised. Üks, kes minu kõrval oli, vaatas vihaselt ringi ning ma ei tea, kas see oli kellegile suunatud pealtvaatajatest või ütles ta klappide vahendusel, aga vihaselt turtsus ja lausus siis “shut up” (inglise keelest tõlgituna “jää vait”). Eilne kontserd rikkus ka veidi minu tuju, sest ma ei saanud endale head kohta lavale lähemale. Mõtlesin, et teen enne kontserdi algust aja parajaks ja jalutan ringi ning tutvun uute inimestega. Minu juurde tulid kaks kena neiut, kes alustasid sujuvalt vestlust ja küsisid erinevaid küsimusi, nagu näiteks et kas ma tulin esimest korda Kiievisse, või et kust ma pärit olen jne. Kusjuures väga huvitav on see, et isegi Ukrainlased (nii palju, kui ma olen nendega vestelnud), ei oska öelda, kus on Eesti. Näiteks eile ma olin üleni kaetud eesti lipuga ja lisaks hoidsin ma eesti lippu ka käes, kuid isegi lipu järgi ei suudetud ära arvata, mis riigiga on tegu. Ühed noored neiud pakkusid isegi et ma olen Ameerika Ühendriikidest (ilmselt nad pakkusid uupi, sest mu sõber kõrval kandis USA lippu). Niisiis juttu jätkus mitmete Ukrainlastega ja selleks ajaks kui ma jõudsin saali, oli kontserdi alguseni ca 15 minutit. Minu suureks pettumuseks ma ei saanud üle poole saalist ettepoole liikuda, sest neil olid “reeglid”, mis ei lubanud liiga palju rahvast saali ette, sest muidu jääks tagmine osa tühjaks. Seetõttu panid nad piirangu peale ja mul tuli leppida saali tagumise osa seisukohaga.

Eile andsid kontserdi mitmed head esitajad, sealhulgas minu lemmikud Valgevene, Rumeenia, Iisrael, Šveits ja Holland. Eesti esituse jäädvustasin ka video peale. Pärast seda, kui kõik esitused olid ära olnud, oli mul hea võimalus näha Laurat ja Koitu oma silmaga, sest nö “green room” oli kohe minu selja taga. Püüdsin nende tähelepanu saavutada ja pikkapeale mul see ka õnnestus. Nende tõsine näoilme muutus kohe rõõmsamaks, kui nad nägid mind eesti värvides lippu lehvitamas. Ma kohtusin seal ka ühe Eesti fänniga, kes polnud üldse Eestis. Tema oli tulnud Venemaalt Eestile kaasa elama. Ka tema oli kaetud Eesti lipuga ja tõeliselt fännilik. Kuigi Venemaa see aasta Eurovisioonile ei olnud Ukraina tõttu lubatud, siis võib arvata, et paljud venelased on just Balti riikide poolt. Siiski ei saa nad ka hääletada see aasta.

Eesti delegatsiooni näoilme oli eile aga väga tõsine, nagu nad oleksid valmis juba kaotama. Aga vähemalt õnnestus mul neid näha oma silmaga ja lehvitada neile.

Tuletan meelde, et Eesti saab täna hääletada oma lemmikesituse poolt! Minu ühe hääle saavad kõik järgnevad riigid (sulgudes on nende edetabeli hääled):

  • HOLLAND (#3) + 1 lisahääl
  • ŠVEITS (#5)
  • IISRAEL (#6)
  • RUMEENIA (#7)
  • VALGEVENE (#10)

Tänasest teisest poolfinaalist toon ma teieni videotutvustuse eurovisiooni kontserdhalli ümbrusest, kus saate näha, mis toimub enne poolfinaali algust.

Seniks aga vaadake video ja saage teada, kuidas andis Koit ja Laura eile oma poolfinaali kontserdi!

Soovime Laurale ja Koidule täna edu teises poolfinaalis!

Leave a comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga