Minu lemmik R-kiosk on tänasest kadunud!

Tartu maanteel asunud R-kiosk on sulgenud oma uksed. Täna tööl koju sõites alles märkasin seda. Selle kohaga on olnud mul nii mõndagi ühist, näiteks minu kunagine lapsepõlvesõber rääkis, et tema ema pidavat seal kunagi töötama- järelikult pidi see kiosk seal päris pikka aega tegutsema. Nii kurb on lihtsalt, sest see asus suhteliselt lähedal mu töökohale ja oli tihti minu meelispaigaks snäkkida ostmisel või muu sellise..

R-kioske on üldse tabanud viimasel ajal ebaõnn, alustades sellest, mis juhtus töötajate koondamisega, lõpetades nüüd üldse poodide kinnipanemisega. Jääb mulje varsti, et R-kiosk kuivab üks hetke lihtsalt välja.

Näiteks Vabaduse väljakul on neid lausa kolm, aga bussijaama piirkonnas rohkem ei olgegi, kui ainult see mis bussikas asub. Lähim on siis kas Ülemiste või Viru keskuses.

Lugesin mingi aeg lehest, kuidas R-kioskid sulgesid Tartus massiliselt oma putkad. Kas see oli siis märk selgest majandussurutisest või muudest tingimustest? R- kiosk seda nõus kommenteerima ei olnud, kuid naabruskonnas asuvad äriettevõtted julgesid tunnistada, et sellel firmal ei pidanud just kõige tulusamalt minema..

Kas siis Tartu maantel oleva R- kioski sulgemine või olla majanduslikes põhjustes, seda me öelda ei oska, küll aga võime oletada. Kui hakata logistiliselt mõtlema, siis ei tohiks ju olla kioski sulgemine kuigi põhjendatav, aga kes seda teab.

MASU on nüüd läbi, inimesed ostavad poodidest üha rohkem kraami, kuid mõni kiosk ei suuda nüüd ennast üleval pidada. Üsna narr, kuid tõsi. Ühe oletusena võib välja tuua kioski sulgemise põhjuseks ka lähedal asuvad poeketid (Torupilli Selver, Maxima, Sikupilli Prisma jne..) aga noo need ju pole ehitatud täna ega eile.

Igatahes on kogu see sulgemie põhjus ebaselge ja võibolla olekski parem, kui ma oma pisikest peakest sellele enam ei vaevaks. Aga kahju on küll.

Leave a comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga