4 PÄEVA VEEL! Täna avati Eurovisiooni küla! Kiiev on kaunistatud ja valmis Eurovisiooniks

Tänane hommik oli eriline. Selle asemel et kõndida oma rahulikus tempos asju ajama, läksin ma hoopis poodi lilli ja kingitusi ostma. Aga mitte endale, sest minul on sünnipäev alles homme. Ja isegi kui ma võiksin seda tähistada täna, siis endale ma lilli ei ostaks. Aga tore oleks saada neid küll. Loodetavasti ma siis saan ka, sest homme on minu SÜNNIPÄEV!

Täna siiski tähistasin õpetaja sünnipäeva. Juba hommikul lilled ja kingitused üle andes tundsin, nagu minul oleks sünnipäev täna. Inimesed küsisid, et kas minul on sünnipäev, kuid ütlesin, et mitte minul, vaid ühel õpetajal ja naeratasin soojalt. Siiski sain ma juba täna õnnesoovid osadelt inimestelt. Esiteks saabus üks õnnesoov meilile ja teine toimus käest-kätte õnnitlusega. Kui hakata mõtlema ja meenutama neid tundeid, kui ma saan kellegilt õnnesoovid, siis see teeb ikka päeva ilusaks küll. Võiks siis olla kõik päevad nii toredad, nagu sünnipäev! Ega muidu naised naistepäeval ei ütle, et naisi võiks kohelda iga päev nõnda, nagu seda tehakse naistepäeval!

Aga mis ma sellest sünnipäevast ikka jahun, homme tuleb ilmselt muljeid juurdegi, millest kirjutada. Räägin siis sellest, mida veel huvitavat juhtus täna. Hommikul kirjutasin oma vanale eurovisioonisõbrale, kellega kohtusin ja tutvusin Viinis 2015 aastal. Küsisin, et kas ta saabub ka see aasta Eurovisioonile ja enda rõõmustuseks, kuid mitte üllatuseks vastas, et saabub. Ta käib Eurovisiooni lauluvõistlusel peaaegu iga aasta (kui mitte iga aasta) ning isegi eelmine aasta, kui mul ei olnud plaanis teda trehvata, juhtusin ma temaga kokku põrkama just Stockholmis poolfinaali eelsel ajal kontserdipaigas. Mäletan veel selgelt oma reaktsiooni, kuid kuna võistlus algas varsti, ei olnudki pikalt aega lobiseda. Sellel aastal olen ma saanud lobiseda ka teistega, kes tulevad kohale. Osad on plaaninud külastada Euroklubi, mis korraldab juba homme, 5. mail, minu sünnipäeval, suurejoonelise ürituse kus esineb artist Verka Serduchka Alyosha. Väga huvitav nimi, eestlaste jaoks tähendab see aga midagi muud lisaks…

Igatahes, EuroClub on nüüd avatud ja ametlikult ka Facebookis. See on klubi, kuhu tulevad kokku delegaadid, meediategelased ja kõik fännid ning on avatud kõik järgnevad päevad, kus iga päev toimub mingi üritus. Eriti rahvastatud on see muidugi peagi algaval eurovisiooninädalal, kui saabuvad suuremal arvul fänne ja teisi tähtsaid tegelasi. Aga artistid on ennast juba Kiievisse mõnusalt sisse seadnud ja ka hääled laval kõlama löönud.

Euroklubis HOMME, 5. mai:

Uurisin ka mina, kuidas elu Kiievis käib hetkel. Nagu ma eelmisel korral eurovisiooni blogis kirjutasin, oli Austria eurovisiooni lauluvõistlusel löönud ülesse erilisi märke ja kaunistusi, tähistamaks Eurovisiooni korraldamist. Pidulik meeleolu on vallutanud ka Kiievi linna. Täna avati Ukraina pealinna keskel ka euroküla. Mäletan, et kaks aastat tagasi tegin eurokülast videoblogi, kus tutvustasin lühidalt eurokülas müüdavaid esemeid ja asju, ning kirjeldasin toimuvat. See on koht, kus fännid saavad veeta mõnusalt aega värskes õhus ja kinnitada ennast mõnusa toidu ja joogipoolisega. Samuti saab eurovisioonikülas jälgida lauluvõistluse otseülekandeid ning laval esinevad nädala jooksul ka tänavused osalised. Olles ise juba kahel aastal kohal käinud, pean tunnistama, et see on alati olnud fännide jaoks väga oluline koht, sest ka need fännid kes ei saa kohale lauluvõistlust vaatama-kuulama minna, saavad kohtuda artistiga eurokülas ja kindlatel kellaaegadel on seal ikka päris palju rahvast. Seda vaatepilti võib ka piltikult hinnates võtta kui mõne rahvarohke sündmusega Eestis. Kiiev on kaunistatud uhkelt suure Eurovisiooni logoga! Mõningaid fotosid ERRi lehelt saate näha ka siin.

Galerii on pärit Rahvusringhäälingu veebilehelt menu.err.ee

Laupäeval, 13. mail astub finaalis üles Ruslana, keda Forbes on nimetanud Ukraina üheks mõjuvõimsamaks inimeseks, vahendab elu24.postimees.ee. Naine esitab eurovisiooni finaalkontserdil enda uut singlit “It’s Magical”. Naise meeletu tähelend sai alguse aastal 2004, kui ta võitis Ukrainat esindades Eurovisiooni lauluvõistluse.

Veteranirock Vabaduse väljakul, laval Ruslana | FOTO: Viktor Burkivski, foto pärineb veebilehelt: elu24.postimees.ee

Mis hakkab toimuma minu eurovisiooniblogis Kiievi ajal? Nagu ma lubasin oma eelmises postituses, teen ma ülevaate sellest, mis on plaanis ära teha Eurovisiooni toimumispaigas – Kiievis.

Esmaspäeva hommikul saabun ma lennukiga Kiievisse. Kogu nädala jooksul viibin ma kõikidel kontserditel ja plaanis on külastada ka Euroklubi. Esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel, kui ei toimu otseülekandeid kontserdist, kulub tõenäoliselt linnaga tutvumiseks ja rahulikuks “puhkuseks”. Käia on plaanis ära muuseumis ja tutvuda huvitavate vaatamisväärsustega linnas ning sellest lähemalt näete ka fotosid ja videosid. Teisipäeval, neljapäeval ja laupäeval toimub aga tõeliselt suurejoonelised sündmused, mille raames saate rohkelt postitusi ja uuendusi toimuvast otseülekandest. Minu blogisse päeva lõpus, täpsemalt iga õhtu päeva kokkuvõte, kus kirjutan sellest, kus käisin, mida tegin, millised olid muljed ja mida on oodata eelseisvatest päevadest. Iga päev on plaanis külastada eurovisiooni küla ja õhtul pinna euroklubisse. Võrreldes eelmise aastatega, ei muutu ka tänavu sündmuste kajastamises midagi olulist. Viinis olles sattusin ma mitmel korral meedia huviorbiiti. 2015. aastal tehti minust Saksa telekanalile lühikene reportaaž, moeajakiri tegi meist fotod ja eelmisel aastal juhtusin aga eesti reporteri otsa, kes intervjueeris meid samuti oma meediaväljaande jaoks.

Täna, 04. mai 2017: Ennustusportaal lubab Eestile edasipääsu finaali. Minu TOP #10 edetabel on saadaval ja see on järgmine (koos omapoolsete kommentaaridega) –

#10 KOHT: NAVIBAND – Historyja Majho žyccia (Story of My Life) (Valgevene)

Kommentaariks võin öelda, et hea on, kui keegi teeb vahelduseks midagi oma emakeeles. Näiteks laulab oma emakeeles. Seetõttu otsustasingi mahutada NAVIBANDi esituse oma top 10 edetabelisse. Pole just minu kõige lemmikum, kuid samas  vahel on teda mõnus kuulata. Selline hoogne ja rütmikas – respekt ka muidugi emakeelse loo eest!

#9 KOHT: Demy – This Is Love (Kreeka)

Kreeka.. hmm.. pole just lemmik, kuid samas täitsa kuulatav. Vähemalt parem lugu kui need, mis edetabelisse ei mahtunud (v.a Eesti lugu mis ei ole edetabelis oma arvamuse objektiivsuse tõttu). Jällegi tegemist rütmika looga, mis alguses tundub olevat rahulik. Kuna midagi ma selles loos siiski tunnetan, siis on ta ka taustamuusikaks vahepeal minu käikudel.

#8 KOHT: Isaiah – Don’t Come Easy (Austraalia)

Mõnus rahulik, samas ka nauditav. Vähemalt esialgu, kui ma koostasin oma isikliku edetabeli, ei osanud ma teda kuidagi edetabelisse mahutada, siiski teadsin et ta on mu üks meeldivamatest lugudest see aasta. Ma leidsin talle auväärse 8. koha oma edetabelis, sest teatud osa loost mulle juba meeloodia pärast meeldib. Lugu ise tundub aga dramaatiline ja ma tunnen ka ennast tihti selles loos ära, kui mõtlen oma minevikule. See on ilmselt hetkeemotsioon, sest sõnad ei ole selles loos nii äratuntavad minu minevikule mõeldes, kui ühes järgmises loos, mis on natukene rohkem eespool selles tabelis.

#7 KOHT: Ilinca, Alex Florea – Yodel It! (Rumeenia)

HA-HAA! Kurbnaljakas lugu, aga meeldib. Ma ei tea, kas nad saavad ka edasi finaali, kuid lugu ise on lõbus ja eriline. Esitajatel on väga omapärane lauluhääl, kui nad “Yolutavad” – kusjuures see on ka vist ainus asi, mida ma selle loo juures kõige rohkem meenutan, kui meenutan hiljem. 😀 Ma mäletan, kui ma reisin hiljuti USAsse, mu sõber mängis seda üsna pea, kui sain autosse ja liikusime koju. Hiljem kuulates seda lugu taas, meenus mulle, kust see äratundmisrõõmu valmistas. Ma algul ei uskunud, et see lugu on üldse Eurovisioonil, kuid hiljem alles veendusin, kui kuulasin seda Spotifyst taas. Kuidas nad küll seda häält suudavad teha ja kust selline naljakas mõte minna selle esitusega esinema… ?!?

#6 KOHT: IMRI – I Feel Alive (Iisrael)

Mu sõbra Kyle pärast vist on mulle tundunud kogu aeg, et Iisrael paneb oma esitustega pidevalt puusse. Ma ei oska isegi palju öelda, kui seda, et mulle see lugu meeldib. Linnas taustaks kuulates ikka paneks jala keerutama küll, hehee. 🙂

Pärast kuuendat kohta läks minu edetabeli koostamine keerukamaks, sest mul oli kindlalt 6 favoriiti, keda ma sain esikuuikusse mahutada ja Iisraeli IMRI oli see õnnelik kuues. 🙂

#5 KOHT: Timebelle – Apollo (Šveits)

Ohh.. kui ma algul kuulasin seda lugu, siis ma ei pööranud eriti suurt tähelepanu loo esitusele. Seda natukene aega taas ja pikemalt kuulates meeldis see mulle rohkem ja rohkem. Ma leidsin selles loos koheselt ära ka edetabeli koha, mis oli trügimas juba kindlale viiendale kohale. Võiks öelda, et ma kuulan seda lugu jälle ja ikka meeldib! Kohe ei oska kommenteerida teisiti. 🙂

#4 KOHT: Manel Navarro – Do it for Your Lover (Hispaania)

Läheneme pingelisele esikolmikule. Nüüd pean küll tunnistama, et Hispaania esitus mulle alguses üldse kõrvu ei hakanud. Algus tundus igav, kuid ma võtsin ennast kokku ja kuulasin selle loo lõpuni. Armumine teisest silmapilgust! – võiks öelda selle loo kohta. Mulle väga meeldib selle loo refrään ja kuulan seda meelsasti ikka ja jälle. Isegi mitu korda päevas! Kindel neljas koht.

#3 KOHT: OG3NE – Lights and Shadows (Holland)

Asume esikolmikusse! See lugu meeldib mulle juba algusest peale väga. Ütleks nii, et üsna algusest. Esimesel korral mul ei õnnestunud selle esituse taha “kinni haakuda” mingil põhjusel, kuid nüüd kuulan seda pidevalt ja lugu annab mulle väga palju energiat. Alati, kui ma selle loo lõpuni kuulan, heliseb mu kõrvus kohe ka Eesti lugu, sest nad on minu Spotify playlistis niimoodi järjestatud (juhuslikul teel) et peale seda lugu mängib meie oma Laura ja Koit. 😀 Ma väga loodan, et ma kuulen Hollandi esitust ka finaalis.

#2 KOHT: Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma (Itaalia)

Vaieldamatult hea lugu. Spotifyst ma seda esitust algul ei leidnudki. Pärast seda, kui ma kuulasin YouTubest, ma praktiliselt armusin koheselt sellesse loosse ära. Millegi pärast meenutas mulle see lugu algul ühte täiesti teist eurovisiooni esitust (?!? tahate teada mis lugu see on? Aga vot seda ma ei ütle, sest see lugu peab jääma originaalseks kõigile!). Pole ka imestada, kui sellele loole ennustatakse kõrgeid punkte finaalis. Sest lugu on tõesti hea. Ainult, et mis see ahv loo lõpus teeb (?!?). 😀

#1 KOHT – MINU SELLE AASTA LEMMIK:

Ta-ta tataraaa… trummipõrinate saatel kuulutan oma selle aasta lemmiku esituse, milleks on Portugali koosseisus esinev Salvador, looga Amar pelos Dois! Ma küll tunneksin väga suurt häbi, kui see lugu ei saaks kõrgeid punkte. Minu sõber küll kritiseeris, et esineja kannab koledat jakki, seega aitäh talle, kui ta tahtis mõjutada minu arvamust. Aga see on tõesti lugu, millesse ma kohe armusin ja ma kuulan seda veel praegugi, mitu-mitu korda päevas ja minu sõbra arvamus seda fakti ei kalluta. Ma loodan, et kui see lugu ei võida, saab see vähemalt palju punkte. Natukene veider muusikaeelistus minu poolt, huh? Jah, see on tõsi, et ma ei kuula eriti aeglaseid lugusid, kuid selles loos on sellist klassikalist ja mõnusat meloodiat, mis paitab isegi minu kõrvu ja tekitab klassikalisest sümfooniast naudingu kogu päevaks. Soovin neile palju edu finaalis ja minu poolt igal-juhul 12 punkti PORTUGALILE!

Ennustusi saate jälgida siia lingile vajutades

Selline oli minu edetabel sellel aasta, aga kuna ma olen juba täna postitamisega hoogu sattunud, siis jätkan homme…

Minu esimene koht ja vaieldamatu lemmik see aasta – Salvador Sobral esitus “Amar pelos Dois” (kohustuslik video selle postituse lõppu):

Minu sünnipäevakink, mille sain täna (ehk 1 päev enne tegelikku sünnipäeva). Kannan seda särki ka tõenäoliselt Kiievis.. (Aitäh Allredidele!!!):

Leave a comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga